fredag 27 januari 2012

Dag nummer 5, sen kväll

Nu precis innan 6 då jag skulle äta fick jag panik.. Jag kunde helt enkelt inte hålla tillbaka tårarna. Min fullkomligt underbare make tog min hand och gav mig sedan en sån kram som man bara vet innehåller kärlek, stolthet och värme.
Jag sa till honom att jag inte klarar det.. Jag kommer gå under...

Jag drog ut en tand i överkäken i tisdags, och den gör fortfarande super ont, jag har ett stort blåmärke kvar i armvecket efter att jag tog proverna i måndags, och jag är så sjukt svag.. Så någonting måste vara fel.. Jag mår verkligen dåligt.

Jag lät även min make smaka på en utav sopporna, han är dietist ska jag tillägga, och han såg illamående ut efter att bara ha smakat en liten liten gnutta. Så han sa till mig att vi skulle gå till ica. För så illa ska inte nyttig och extremt kallorilåg mat behöva smaka.

Vi gick raka vägen till grönsaksdisken och han la ner palsternacka, kålrot, rotserri och en massa grönsaker i korgen. Sen gick vi mot thai hyllan. Vi tittade på innehållet på olika produkter och efter att ha stått i vägen för vanliga thai-mat handlare som vet vad de behöver, så åkte det ner lätt kokosmjölk, röscurrypasta och bambuskott i korgen. Sen gick vi till viktväktar hyllan, och hittade släta soppor med väldigt lågt kalori innehåll, så de åkte också ner i korgen.

När vi kom hem började jag med min viktväktar soppa. Grönsakssoppa med små bitar av grönsaker (som jag innan kört lätt med stavmixer), och den smakade himmelskt!!
När Cornelia och Niclas hade fått i sig sin middag, började Niclas att göra världens långkok till mig. Rotselleri, kålrot, morötter, röd och gul lök, purjolök, vitlök, chilli och palsternackor blandat med 5 sorters pepparkorn, lagerblad och tomatpuré. Han har verkligen vårdat mina kommande måltider med hjärtat. Så de står fortfarande på spisen och puttrar, ska strax stänga av dem för att gå och lägga mig, och i morgon sätter Niclas på plattorna igen.

Sen ska dem köras grovt med stavmixer, så jag i alla fall kan få känna de olika smakerna. Och tugga sönder grönsakerna. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan min man ikväll.. Eller jo, jag hade antagligen satt mig med en påse ostbågar och sen fått ångest över att jag inte lyckades... Men jag har ännu inte misslyckats! Jag har bara fått ett underbart hjälpmedel till att i alla fall kunna njuta lite fram till sista veckan då de får bli de där jävla shakesen igen..

Hade gått ner ytterligare ett kilo totalt på igår och idag. Så det är inte många gram kvar nu innan jag är fit for fight för att lägga mig på operationsbordet. Jag längtar verkligen efter riktig mat. En stek, biff, potatis i olika former, en riktig thai-gryta med kyckling och....... ja.. Jag saknar verkligen RIKTIG mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar